Szolgálataink

Érték-Benned Alapítvány

Szolgálatok és missziós partnerségek:

   – Nemzetközi Szolgálatok:

Részletesebben:

Igei bátorítás

Célja: Hogy testvéreinket és az (Isten szava által ihletett áhítatot) olvasót az Élő Istennel való napi kapcsolatra bátorítsa, buzdítsa.

  • Akik nem ismerik az Urat, azokat szeretnénk ez által is hozzá vezetni.
  • Akik pedig eltávolodtak Tőle, szeretnénk azokat az embereket segíteni, valós hitre juttatni, mely nem emberi bohóckodáson alapszik.
  • Továbbá, akik már ismerik Őt, szeretnénk ha mélyebb kapcsolatot ápolnának Vele, a Valóságos Istennel. 🙂

Cikkek

Célja: Aktuális események illetve érdekességekről szóló írások megjelenítése, melyek keresztény értékrendet tükrözve adnak véleményt és mutatnak be egy-egy dolgot, a hitelesség tükrében.

Életre-Szóló

(Média szolgálat.) Célja: Hogy a médiát, pl. rádió televízió, és más információs csatornát felhasználva Krisztusnak nyerjünk meg embereket és közvetítsük Isten, Élő Örömhírét.

Érték-Benned Támogató szolgálat

Célja: Hogy a társadalom peremére szorult embereket megsegítése lehetőségeinkhez mérten, ételosztás, ruha csomagok kiosztása. Támogató szolgálatunkban erős együttműködést gyakorlunk más szervezettekkel karöltve, kiemelten a Történelmi Szentlázár Katonai és Ispotályos Lovagrenddel.

Érték-Benned Ösztöndíj

Célja: Ezt az ösztöndíj programot kiemelkedően tehetséges, de hátrányos helyzetű diákokat segítsünk, hogy felelős keresztyén értékeket hordozó, felelős fiatal vezetők lehessenek.

Egy otthon – One home

Célja: Ezt a szolgálatunkat azzal a célkitűzéssel indítottuk útnak, hogy olyan erős értékeket képviselő, környezettudatos generációt neveljünk ki, akik fontosnak tartják a földünk élhető, fenntartható folyamatait  erősíteni, például: szelektív hulladékgazdálkodás; ÖKO gazdálkodás; megújuló erőforrások alkalmazása, új, természetes energiák felkutatása és alkalmazása napjainkban; az élővilág és veszélyeztetett állatok védelme; klímaváltozás lassítása, megállítása. Mindezt lokális és globális szinten egyaránt, tudatos, elhatározott, egységes és közös összefogásban . Mindezt hogyan kívánjuk elérni? Tematikus képzésekkel, környezettudatos táborokkal, melyeken szakképzett kutatóktól, tanároktól és előadóktól sajátíthatja el az ifjabb generáció a környezettudatos életvitelt és a filantróp támogató hozzáállást, hogy azt konkrétan alkalmazni tudják saját életterükben, környezetükben és otthonaikban egyaránt. Felelősséget vállalva annak továbbadására. Továbbá, hogy aktívan részt vállaljanak környezettudatos szervezetek munkáiban.

Ezen projektünk meghatározó alapja, hogy más alapítványokkal  és szervezetekkel – akik a Föld lakosainak jólétét és környezetünk élhetőségének megőrzését tűzték ki célul – együttműködve tudjuk ezt megvalósítani.

Ezáltal  fő céljaink közzé tartozik, hogy olyan alapot képezzünk, melyre alapítványok, egyesületek és közösségek, egyének egyaránt pályázhassanak. Az összefogásban sorsfordító erő van.  Mert egy világunk van és egy otthonunk, ez a gyönyörű kék planéta. Őrizzük meg együtt a jövő generációinak, nem mindegy miként adjuk azt tovább, Istenadta otthonunk ez!

 

Imádság Háza Szolgálat

Célja: Hogy helyi, debreceni embereket elérjük a Jézus Krisztusnak, házi csoportokat hozzunk létre és gyülekezetet plántáljunk az Atya Isten dicséretére, a testvéreink épülésére és áldására. Hogy élő kapcsolatot teremtsünk ember és a valóságos, Élő Isten között, hogy a megromlott kapcsolat helyre álljon, a régi megújuljon és az, aki nem ismeri Krisztust, találkozhasson vele.

Kincsesláda

Célja: Evangéliumi értékek átadása fiatalosan, mindenki számára elérhető és egyértelmű módon, különböző írók, költők, előadók, lelkészek, hétköznapi, de Krisztusnak elkötelezett emberek tolmácsolásában.

Nemzetközi Szolgálatok

Célja: Hogy más országokban embereket elérjünk az Élő és Valóságos Istennek helyi pásztorok bevonásával segítve és támogatva munkájukat új missziós területeket felkutatva.

Ezen szolgálat alá tartoznak misszióink és társmisszionáriusaink:

> OROSZORSZÁG, SZIBÉRIA – Reményteljes Jövő Szolgálat

Célja: Munkatársunk (MISSZIONÁRIUSUNK) elhívásának köszönhetően Isten rajta keresztül utat nyitott, hogy a Szibériában élők felé szolgáljunk és hirdessük az Élő Isten megváltásának üzenetét. Szolgálatunk a helyi börtön misszióból, a helyi emberek és a Hanti népcsoport eléréséből áll, melyet a helyi viszonyoknak megfelelően sokszor lelki ellenszélben kell, hogy végezzünk. Szolgálati területünkön több muszlim vallású, vagy Krisztust nem Ismerő ember él, lelki fagyban. Őket igyekszünk elérni szeretetben, segítő szándékkal, szükségeiket betöltve és bemutatva a Hatalmas Istent aki fel tudja olvasztani a fagyott szíveket és képes betölteni a szívekben lévő Isten alakú űrt.

> INDIA

FELTÖLTÉS ALATT!

> IZRAEL – Békét Izraelnek Szolgálat

FELTÖLTÉS ALATT!

> AUSZTRÁLIA

FELTÖLTÉS ALATT!

> ANGLIA

FELTÖLTÉS ALATT!

———————————————————–

FIGYELEM!

© A fentebbi szolgálati leírás az Érték-Benned Alapítvány tulajdona. Azt és annak tartalmát bármilyen módon felhasználni, publikálni, vagy megosztani, csak is a szolgálat írásos engedélyével lehetséges, minden ezzel ellentétes publikáció és megosztás, még szóban, vagy privátban is büntetőjogi következményeket vonhat maga után.

Tisztelettel:
Érték-Benned Alapítvány vezetősége