Spiritual Coaching

Keresed önmagad és helyed a világban?

Akkor ITT találod a segítséget!

Ha belső lelki eseményekről van szó, sok esetben nehezen tudunk „rendet rakni”.

Azt tapasztaljuk, hogy mások lelki gubancaira nagyszerű tanácsokat tudunk adni, saját belső világunkban pedig elveszünk.

  • Miért érezzük azt, amit?
  • Miért döntünk egyik, vagy másik kapcsolat mellett?
  • Miért nem tudjuk kinyitni a szánkat, és megvédeni magunkat?
  • Miért van rossz kapcsolatunk ezzel, vagy azzal a családtaggal?
  • Mit tehetünk, ha azt érezzük, hogy minden, és mindenki összeesküdött ellenünk?

Honnan tudom, hogy külső segítség kell?

A hozzám fordulók közül van, aki végső kétségbeesésében jön hozzám, mert végleg elveszettnek érzi magát saját válaszai megtalálásában. (Példáúl: megromlott párkapcsolat, megbetegítő családi légkör, pszichoszomatikus betegségek stb.)

Van, aki egy konkrét elakadással jön, amire gyors, és hatékony megoldást vár. (Pl: célmeghatározás a munkahelyváltásban, megfelelő időmenedzsment kialakítása stb.)

Van aki nem gondolja azt, hogy óriási baj lenne, de megválaszoltalan kérdései egyre szaporodnak, és azt érzi, hogy valami nincs rendben, de nehezen megfogható számára, hogy mi a baj.

Az ember, bármelyik csoportba tartozik is, először saját maga próbálja megoldania gondjait. Ha ez nem sikerül, a hozzá közel állókhoz fordul segítségért. Ha ez sem hoz eredményt, elmegy a témájában jártas(nak tűnő) szakemberhez, és tőle kér lelki segítséget.

Ha ilyen egyszerű, akkor miért nem csinálja így mindenki?

Az igazság az, hogy sokan már ott elakadnak, hogy ha baj van, akkor lehet segítséget kérni családtagoktól, barátoktól. Sokunkat arra neveltek gyerekkorukban, hogy a saját magunk bajában egyedül magunkra számíthatunk, sőt, ne bízzunk meg senkiben, mert visszaélhetnek vele.

Ezek a „családi tanítások” annyira mélyen rögzülnek, hogy sokszor akkor sem teszünk semmit, amikor már „ég a ház”.

Ha valaki még a hozzá közel állóktól is nehezen kér lelki dolgaiban segítséget, el lehet képzelni, hogy mennyire elképzelhető számára, hogy egy kvázi idegennek „teregesse ki a szennyest”.

A köztudatban sajnos még a mai napig él az a kép, hogy egy lelki tanácsadáson annyi történik, hogy az ügyfél fekszik a kanapén, mesél a gyerekkoráról, a segítő pedig egy notesszel a kezében hümmög mellette.

A valóságban ennél sokkal szélesebb körű, és az esetek többségében közvetlenebb a segítői kapcsolat.

Hogyan épül fel ez a segítői kapcsolat?

Ha megtisztelsz azzal, hogy eljössz hozzám, az első beszélgetések a problémáidon, kérdéseiden kívül arról szólnak, hogy megismerjük egymást, és kialakuljon az a bizalom, amelyben biztonságban érzed magadat.

Az üléseken sosem kell annál többet mondani, mint amennyit meg akarsz osztani, hiszen az, hogy milyen ütemben haladunk, rád van bízva.

A beszélgetéseken igyekszem mindig azt nyújtani, amire éppen szükséged van.

Nem játszom a mindentudót, és nem mondom meg a tutit.

A válaszaid megtalálásában kísérőd leszek, de nem problémamegoldó, vagy szellemi irányító, mert a saját igazságodért, kapcsolataidért, életedért neked kell tenned.

Ezen az úton az első bátor lépés az, ha felismerjük, hogy egyedül nem boldogulunk, a második az, hogy megfelelő segítséget keresünk.

A megfelelő segítség, lehet, hogy én leszek, lehet, hogy valaki más, az első interjú többek között azért ingyenes, hogy ezt kiderítsük.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél belevágni ebbe, lelki segítség kell, keress az alábbi elérhetőségeken.

IDŐPONTOT AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN TUDSZ KÉRNI:

alapitvany@ertekbenned.hu

Az első konzultáció INGYENES.

Konzultáció igénybevétele lehet ONLINE, illetve SZEMÉLYESEN Debrecenben

A konzultáció időtartama: 45 perc, szükség esetén 60 perc.

Az általam folytatott beszélgetések nem minősülnek pszichoterápiának, módszerem diagnosztizált pszichés betegségek esetén NEM alkalmazható.

Egyéni konzultációnkon túl lehet jelentkezni csoportos nyári Spiritual recharge program mely minimum 7 és maximum 12 fővel indítunk. Eziránt e-mailben érdeklődhet.

Bizalommal keressen állok rendelkezésére:

Varga Miklós

Spiritual master coach