Nem azért…

Nem azért tanultam meg járni, hogy kússzak a földön, és nem azért tanultam meg beszélni, hogy hallgassak.
Volt egy idő, amikor veszélyes volt a rendszer ellen felszólalni. Ezt kommunizmusnak nevezték. Úgy tűnik, hogy ma a természetest a természetellenesre felcserélők kis, de annál hangosabb táboránál van a gyeplő. Nekik sem a nép adott hatalmat a demokrácia eszközeivel, hanem az a média, azok a vállalatok, és azok a szimpatizánsok, amelyek/akik a haszon, a hatalom és a közkedveltség kedvéért készek mindent elkövetni.
És ma is, akárcsak a korábbi rendszerben, veszélyes a rendszer ellen felszólalni. Meglátásom szerint ez már jóval túlmutat a kölcsönös elfogadás elvén. Az ember megkockáztatja azt, hogy amellett, hogy intoleránsnak titulálják, kirekesztetté válik. Ezért inkább diplomatikusan hallgat, és reméli, hogy majd mások megoldják.
Én ma arra bátorítok, hogy merjük felvállalni és kimondani azt amit helyesnek tartunk, és azt is amit nem. Természetesen nem csak ebben a témakörben, de itt most különösen aktuális. És merjük megélni ezeket az értékeket, mert úgy válik a beszédünk hitelessé. Tegyük mindezt egymást szeretettel és tisztelettel elfogadva, de a természet törvényei, illetve az évezredek óta érvényes kulturális és vallási alapok tekintetében nem megalkudva.
 😇 A keresztény embernek a szentírás is ad ehhez megerősítést és emlékeztet, hogy mindemellett hirdetnünk kell az igazi szabadság lehetőségét, az evangéliumot:

“Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak fölött, az Ő eljövetelére és országára: hirdesd az evangéliumot, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel. Mert jön idő, amikor az egészséges tanítást nem hallgatják szívesen, hanem saját ízlésük szerint szereznek maguknak tanítókat, hogy fülüket csiklandoztassák. Az igazságot nem hallgatják meg, de a meséket elfogadják. Te azonban maradj mindenben meggondolt, viseld el a bajokat, teljesítsd az evangélium hirdetőjének feladatát, töltsd be szolgálatodat.” 2. Timóteus 4,1-5

Írta: Seidel Alex

(Óraadó oktató a  Pünkösdi Teológiai Főiskolán )

 

Támogasd munkánkat:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató