Mivégre?

Tudom sok gondolkodó agyalt már rajta, és sok egyenlet is született már, de bele gondoltatok abba, hogy csak számunkra létezik az idő? Mivel az idő a mozgás alapvető megfigyelésén alapul. Pl. A föld bizonyos ciklust követ, a nap is a hold is stb. Ezt mint egyszerű és hétköznapi emberek is észleljük. Telik, múlik az idő, szokták mondani. Születünk, öregszünk és meghalunk, de mi végre? Azért létezünk, hogy éljünk, vagy azért élünk mert létezünk? Sok paradoxont, érvet és ellenérvet lehetne sorolni, hogy mi végre történnek meg a dolgok, mért látjuk úgy, hogy telik az idő és forognak az események. Ezt nevezik a fizikában relatív időnek. Tapasztalható időnek. Aztán ott van az állandó idő, mely mentén minden előre egy céllal halad, mely nem mérhető. Van e oly emberi elme mely ezt felfoghatja, vagy végére járhat? Minden bizonnyal nincs. Ezért az én törekvéseim is ennek megértésére, csak töredékesek lehetnek. Ezért, mint ember, csak rész igazságokat tárhatok fel az idő, a tér, a mozgás a gravitáció és más egyéb fizikai fogalmak területén is.

Az idő és a mozgás

Ha az idő és a mozgás a téridőben kulminál, akkor valójában nem létezik olyan, hogy fizikai relatív idő, állandó idő, téridő, stb. Tehát ez így paradox.

Hogy lehet a nulla végtelen, a végtelen pedig semmi?! Így a végtelenség és idő felettiség gondolata teljesedik ki, mely azt igazolja, hogy nincs kezdet és nincs vég, hanem csak állandóság létezik, benne a maga kuszának tűnő rendetlenség felé való törekvésével, mely felette áll ez emberi értelmünknek. Ezért csak körbenézve magunkon mikro és makro szinten egyaránt, bátran mondhatom, hogy nincsenek véletlenek, nincs előre elrendelés, csak egy örökké aktív, mozgó és teremtő erő van, melyben mi emberek törvényszerűségeket, megoldásokat keresünk, melyben részigaóságokat tárunk fel, elszaladva a lényeg mellett, mely maga az Élet. A kezdet és vég nélküli örök élet, a hatalmas világot mozgató Atyával ISTEN-el. Aki az ember számára az alfa és az Omega azaz a kezdet és a vég, mely kezdet és vég nélküli.

“Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)

Feltámadt Krisztus Szolgálat
Chev. Varga Miklós