Készülj életed legfontosabb “randijára”!

“Mert ha valaki hallgatója az Igének és nem megtartója, az ilyen hasonlatos ahhoz az emberhez, aki tükörben nézi az ő természet szerinti ábrázatát, Mert megnézte magát és elment, és azonnal elfelejtette, milyen volt.” Jak 1:23-24

A tükör az ember számára egy nap használati eszköz. Az ember rendszeresen belenéz, hogy az ábrázata, kinézete rendben van-e, és van e szükség korrekcióra. Ez egy jó analógiája a fenti Igerész jelentésének. Az Ige az én beszélő tükröm, és mindig a valóságos állapotomat mutatja meg, a kérdés csak az: hogy belenézek-e? Érdekel-e engem, hogy mit látok benne? A látvány korrekció(k)ra, és azok elvégeztetésére ösztönöz-e? Vagy azt mondom magamban: én már csak ilyen vagyok. Jó vagyok én így is. Vagy elkezdek én magam használni különböző “fedőkrémeket, alapozókat, púdereket”, magyarul: elkezdem magam sminkelni, festeni, hogy egy más kinézetet adjak magamról, mint ami a valóság. Akard, és engedd, hogy a tükröd rámutasson a valóságra, és annak megfelelően, engedd meg Neki, hogy azokat Ő maga rendbe hozza.
Mi egy nagyon csodálatos randevúra készülünk, nevezetesen, amikor szemtől szemben találkozunk Vőlegényünkkel. Higgyünk a tükörnek, és ne fedjük el, alapozókrémekkel, és egyéb ember alkotta technikákkal a szeplőinket, pattanásainkat, sömörgőzéseket hanem BÍZZUK ezt Rá, Aki megígérte, “…hogy majd Önmaga elébe állítsa dicsőségben az egyházat, úgy hogy azon ne legyen szeplő, vagy sömörgözés, vagy valami afféle, hanem hogy legyen szent és feddhetetlen” Ef. 5:27 Áldott készülődést.

 

Molnár Miklós

A Feltámadt Krisztus Szolgálat