Jézus második eljövetele a DC Comics szerint… Tudatos lejáratás?!

Ha eddig valakinek kétségei lettek volna afelől, hogy a DC képregények sehol nincsenek a Marvel univerzumához képest, akkor most itt az ideje a megvilágosodásnak. A céghez tartozó Vertigo Comics kínjában Jézus Krisztusból csinált szuperhőst, ami akár jó is lehetne, de nem az. A DC Comicsnak sikerült a földbe döngölni Jézust, ami a haladó nyugati világban biztosan menő dolognak számít, Allahhal azonban a Charlie Hebdo óta nem igazán merik megcsinálni. A képregény valószínűleg népszerű lesz a mindenre (kivéve a konzervatív, keresztény értékekre) nyitott, haladó fiatalok körében.

A történet szerint az Atya csalódott a keresztre feszített fiában, ezért még egyszer leküldi a földre, hogy tanuljon valamit az igazi hőstől: a Nap-embertől. Tisztelt olvasóink bizonyára értik az alaptörténetet: Isten csalódott Jézusban. Ez persze nem minden. A “Second Coming”, azaz a második eljövetel című alkotás szerint az első keresztrefeszítéskor Jézus elbukott, ezért szüksége van még egy esélyre, hogy megtanulja, mit is kellene egy valódi messiásnak csinálni.

Ezen kívül a képregényben Jézus egy esetlen figura lett, akinek fogalma sincs arról, hogy mi történt a Földön a legutolsó látogatása óta, ezért meglepődéssel konstatálja, hogy a keresztények teljesen félreértették az evangéliumot, ezen kívül ledöbben azon, hogy a fránya keresztények mi minden borzalmasat tettek az elmúlt kétezer évben. Az illusztrátor Richard Pace pedig úgy fogalmazott a tavalyi bejelentésükkor, hogy a Nap-ember kicsit olyan, “mint egy egyetemi sztárhátvéd fiú, ami Istennek sosem volt”.

Egyébként a Nap-ember karaktere is az egyik legszerencsétlenebbül sikeredett képregényhős, aki úgy vált azzá, aki, hogy egyszer valaki bedobta egy atomreaktorba. Nem is érdemes róla ennél többet tudni.

Mark Russel, a történet írója szerint “a keresztény vallás egyáltalán nem azon alapszik, amiket ő tanított, különösen nem a modern evangéliumi megagyülekezetek. Ők csak egyfajta kabalaként hordozzák a pólóikon, azt bizonygatva, hogy a győztes csapatban vannak”.

Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mit tenne egy muszlim, ha Allahról készítenének hasonlóan, szándékosan félreértelmezett és megalázó képregényt. Feltételezhetően valami olyasmit, mint a négy éve, 2015. január 7-én történt párizsi vérengzés, amelyet a terroristák az iszlámot is sokszor kigúnyoló hetilap, a Charlie Hebdo szerkesztőségében hajtottak végre. A támadásban 12 ember vesztette életét, további tizenegyen pedig megsérültek.

A sorozat, amely várhatóan 6 részből áll majd, és állítólag 2019 márciusában debütál a boltokban, nagy valószínűséggel a mindenre nyitott nyugati fiatalok kedvenc olvasmánya lesz, sokan közülük pedig ebből a “műből” fognak olvasni Jézus Krisztusról.

Forrás: PestiSrácok.hu és CBN NEWS

 

A fenti cikkel szemben a CITZEN GO oldalon található petíciót itt írhatja alá:

PETICIÓ A KÉPREGÉNY MEGJELENÉSE ELLEN!

 

Amennyiben támogatnád munkánkat az alábbiakban megteheted:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató