Igei bátorítás – “Szabad-e szombaton jót tenni,…?” (Márk 3,1-6)

Márk 3,1-6

“Ezután ismét a zsinagógába ment. Volt ott egy sorvadt kezű ember, figyelték Jézust: vajon meggyógyítja-e szombaton, hogy vádat emelhessenek ellene. Ekkor ezt mondta a sorvadt kezű embernek: “Állj ki középre!” Hozzájuk pedig így szólt: “Szabad-e szombaton jót tenni, vagy rosszat tenni, életet megmenteni, vagy kioltani?” De azok hallgattak. Ekkor haragosan végignézett rajtuk, és sajnálta őket szívük keménysége miatt; majd így szólt ahhoz az emberhez: “Nyújtsd ki a kezedet!” Erre az kinyújtotta, és meggyógyult a keze.”

Mi lenne, ha a sürgősségi osztályon, szombati napon nem segítenének, vajon hány olyan ember lenne, aki maradandó sérülést szenvedne? A zsidók igen csak ragaszkodtak kicsavart tanításaikhoz. Nekem Jézus azt mutatja be, hogy miként ragaszkodjak magához az Igaz Istenhez. Az Istenhez, akinek az igazságához való ragaszkodása miatt haragszik itt. Jézust ritkán láthatjuk haragosan a Bibliában. Ez a ritka pillanatok egyike. Én általában, milyen módon és kire vagyok haragos? Haragomat általában hamis egóm, régi énem motiválja. Ha haragszom, nehezen bocsájtok, feszültség van bennem. Azért, mert megsértették egyéni kis világomat, felfogásomat. Tehát az ÉN áll haragom központjában. Jézus mindig akkor haragudott, hogyha eltorzították azt az üzenetet, amit az Atyáról az emberek felé kellet volna közvetíteniük. Tehát nem az a baj, hogy haragszom, hanem, hogy merre irányul az, és hogyan élem meg. Hogyan is tudhatnám azt áttranszformálni önmagam!? Kérlek, Jézusom formáld át haragos természetemet és tölts be a te szereteteddel, adj olyan ragaszkodást Atyánkhoz, amilyen neked is van. Köszönöm. Ámen!

Támogasd missziónkat:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató