Igei Bátorítás – Már fénylik az igazi világosság (1János 2,1-11)

1János 2,1-11

„Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek. És ha vétkezik valaki, van szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus, mert ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért, de nemcsak a mienkért, hanem az egész világéért is. És abból tudjuk meg, hogy megismertük őt, hogy megtartjuk a parancsolatait. Aki ezt mondja: „Ismerem őt”, de nem tartja meg a parancsolatait, az hazug, és nincs meg abban az igazság. Aki pedig megtartja az ő beszédét, abban valósággal teljessé lett Isten szeretete. Ebből tudjuk meg, hogy őbenne vagyunk: aki azt mondja, hogy őbenne marad, annak úgy is kell járnia, amint ő járt. Szeretteim, nem új parancsolatot írok nektek, hanem régi parancsolatot, amely megvolt bennetek kezdettől fogva; a régi parancsolat az ige, amelyet hallottatok kezdettől fogva. Viszont új parancsolatot írok nektek, amely igaz őbenne és tibennetek, mert a sötétség szűnni kezd, és az igazi világosság már fénylik. Aki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli a testvérét, az még mindig a sötétségben van. Aki szereti a testvérét, az a világosságban marad, és nincs benne megbotránkoztató, aki pedig gyűlöli a testvérét, az a sötétségben van, a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétség megvakította a szemét.”

Sokszor azzal szembesülünk, hogy vádlás van bennünk, akkor is, ha már megbántuk bűneinket. Ez megkötöz és nem tudunk szabadok lenni. Ez az igerész mindig arra kell, hogy emlékeztessen, hogy ne engedjünk a vádlásnak, gyötrésnek … . Ez nem egészséges és csak távol tart az Élő Istentől és nem tudjuk  szabadon dicsérni Őt az életünk minden napjával.

Alkalmanként fel-felbukkan az életünkben egy-egy visszatérő vád, de örülnünk kell neki, hogy az élő igéhez (Jézus) ragaszkodva, Isten felemel és kiemel ebből. Jézus a mi pártfogónk az Atyánál. Szinte látom, ahogy közbenjár és véd minket.

Továbbá ez az ige azt mutatja még meg a mai napon, hogy az új parancsolat egyik legfontosabb része, hogy szeressük testvéreinket. Ez arra figyelmeztet, hogy ne csak megbocsájtsunk, hanem, legyen bennünk az a szeretet, ami Krisztusban nyilvánul meg irántunk. Hm… ,ez Isten nélkül csak képmutatás, emberi erőfeszítés lenne. Örülök, hogy itt van velünk az Úr. Dicsőség NEKI!

Támogasd missziónkat:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató