Igei bátorítás – „Itt az utolsó óra,…” (1János 2,18-25)

1János 2,18-25

„Gyermekeim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, az antikrisztus eljön, most pedig sok antikrisztus támadt, amiből tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók, mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna. De nyilvánvalóvá kellett lennie, hogy nem mind közülünk valók. Nektek pedig kenetetek van a Szenttől, és ezt tudjátok mindnyájan. Nem azért írtam nektek, mivel nem ismeritek az igazságot, hanem mivel ismeritek azt, és mivel semmiféle hazugság nincs az igazságból. Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút. Aki tagadja a Fiút, azé nem lehet az Atya sem, aki vallást tesz a Fiúról, azé az Atya is. Amit azért kezdettől hallottatok, az maradjon meg bennetek. Ha bennetek marad az, amit kezdettől fogva hallottatok, ti is megmaradtok a Fiúban és az Atyában. Az az ígéret pedig, amelyet ő maga ígért nekünk, az örök élet.”

„Itt az utolsó óra” [1]A mai nap is látom, hogy milyen sokan vannak azok az emberek, akik tagadják az Atyát és a Fiút. Sajnos a legjobb barátom is erre az útra lépett.  Telve van a világ olyan dolgokkal, amik sokakat eltávolítnak az Élő Istentől. Ilyenek az emberek által létre hozott vallások, melyek sokszor saját kívánságainkból fakadnak. Köszönöm Istenem, hogy megszabadítottál Krisnától, a hamis istentől, a hazugságok atyától, az emberiség számára vonzó mondák teremtőjétől. Sokszor olyan igazinak tűnik, amit hirdetnek ezek a vallások, boldogsággal, lelki szabadsággal kecsegtetnek. Olyanok, mint a sivatagban lévő délibáb. Sokat ígérnek, de semmit sem adnak. Nagy reményeket mutatnak, de mint a hajnali pára, hamar elillannak. Ez az ige megerősít Isten ígéretében, mely az örök élet. Bizonyos vagyok benne, mert ha még nem is látom, de tapasztalom, hogy amit Ő ígér az nem délibáb. Olyan vagy Istenem, mint a simogató tavaszi szellő. Kedvesen megérintesz, tapasztalom jelenléted és megláthatlak csodálatos teremtéseden keresztül.

[1] Biblia; Magyar  Bibliatársulat; Ref. Egyház Kálvin János kiadója; Budapest, 2002. (1János 2,18a)

Támogasd missziónkat:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató