Igei bátorítás – A lélek megvizsgálása (1János 4,1-6)

1János 4,1-6

„Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba. Az Isten Lelkét erről ismeritek meg: amelyik lélek vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van. Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem az Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van. Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van. Ők a világból valók, ezért a világ szerint beszélnek, és a világ rájuk hallgat. Mi Istentől valók vagyunk: aki ismeri Istent, az hallgat ránk, aki nem Istentől van, az nem hallgat ránk. Erről ismerjük meg az igazság lelkét és a tévelygés lelkét.”

„…mert sok hamis próféta jött el a világba…”[1] Ebből a részből is látszik, hogy az ige mai napig élő valóságos és aktuális. Számomra ez nem csak az elmúlt korok letűnt embereinek összeválogatott bölcseleteit tartalmazza, hanem azt a valóságot, ami mai napig körülöttünk van. Látom, amint emberek nem látnak túl a kis egyéni világukon. Nem is fogom fel sokszor én sem azt, hogy milyen kiélezett helyzetben vagyunk, vagyok. Rohanok elintézendő kis jelentéktelen ügyeim iránt, és közben látom, amint embertársaim őrült sebességgel rohannak a kárhozatba, saját kívánságaik szerint. Megtévesztve tévtanítók által, akik hízelegnek az egónak. Ez az ige rámutat arra, hogy feladatom van. Tükrözni a Krisztus lelkét, ott ahol vagyok, eleget téve a missziós parancsnak. Itt az ige megmutatja számomra, hogy hogyan tudok világosan határt húzni az igazság lelke és a tévelygés lelke között. Köszönöm Uram, hogy veled legyőztem az antikrisztus lelkét, és hogy használsz mások megsegítésére.

[1] Biblia; Magyar Bibliatársulat; Ref. Egyház Kálvin János kiadója; Budapest, 2002. (1János 4,1b)

Támogasd missziónkat:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató