Elszabadult pokol

“Tarthatatlan állapotok uralkodnak és pótolhatatlan értékek vesztek oda…”, fogalmazta meg véleményét ausztrál kollégánk K Dinen, aki 2015 él kint Ausztráliában családjával.

Ausztrália a maga  7 692 000 km²  – ével  Magyarországnál nyolcvan kétszer nagyobb területével igen óriási kontinens, melynek számottevő, mondhatni jelentős része lángokban áll. Minden államban probléma van!

Okok?!

Sokan vádaskodnak, hogy a klímavédők szélsőségesei okozták a tüzet. A klímaváltozásra figyelmeztetők pedig a felelőtlen emberi hozzáállást okolják. Legyen az szándékos, vagy spontán létrejött probléma, jelenleg az a feladatunk, hogy a tőlünk telhető mód részt vegyünk annak megállításában és a keletkezett károk helyreállításában. A probléma feltárását bízzuk az illetékesekre, akik valódi szakértelemmel vizsgálják és keresik az okot, estlegesen a felelősöket…

Hatás, visszahatás…

Legyünk bárhol a föld bármely szegletében, egy ekkora katasztrófa, mindegyikőnk életére nagy befolyással bír. Józan ésszel felmérve, a láthatjuk, hogy mennyi szállópor és káros anyag került bolygónk légkörébe, mely saját és gyermekeink egészségét, sőt unokáink és dédunokáink jövőjét veszélyezteti. Ez mára már nem egy adott probléma átvészeléséről, hanem az emberiség tartós túléléséről és valódi értékeink átörökítéséről szól. Harc a túlélésért.

Lehet, hogy te/ön itt kis hazánkba, vagy Európában nem tapasztaljuk közvetlen hatásait rögtön és azonnal az ilyen jellegű eseményeknek, mint pl. Az Ausztrál, vagy Ammóniai erdőtüzek, de ha globális és tudatos mód gondolkodunk akkor felfoghatjuk, hogy nagy bajban vagyunk. Sokan azzal áltatjuk magunkat, hogy mi leszünk az egyetlen ember vagy család aki majd valahogy megússza…, hmmm. Sajnos ez nem igaz és ez inkább struccpolitika, mely nem akarja tudomásul venni az est súlyát, komolyságát.

Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mi/ÉN, mint földünk közösségének parányi tagja, miként tudok ezen változtatni? Bennem is felmerült, mint ennek a cikknek az írója, hogy vajon oda tudok e utazni, tudok e közvetlenül ott lenni? Lehet, sőt, de rájöttem, hogy jobb, ha olyat támogatok (azzal a pénzel amit az utazásra és a kintlétre áldoznék) akik már ott vannak és aktívan tesznek a tűzvész elhárításában és a helyreállításokban.

Végleg elkéstünk?

Ez még teljességgel nem bizonyos. Viszont akármilyen nézőpontból figyeljük az ilyen katasztrófák egyre sűrűbb előfordulását, azt láthatjuk, hogy nyakig benne vagyunk.

“Soha nem késő változtatni, ha nem magunkért, akkor a jövő generációiért tegyük ami tőlünk telik…” Bátorított Dinen. Igen, még ha én lennék ilyen bölcs, aki a földünk ezen végén lakik, de ő közvetlen a tűzvonalban van, szó szerint.

(Videó forrása: 7News)

HOGY SEGÍTHETEK?

Ha nem tudod hogy segíts, támogasd adományoddal,  azokat, akik ott vannak, ha nem is kiszámított utazási költségeid értékével, de ha csak annak tizedével járulsz te is hozzá (mint ahogy én e cikk írója is) akkor közösen, többed magaddal, már sokat lendítettél, lendítettünk földünk állapot romlásának lelassításában, esetleges megállításában.

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató

Magyarországról banki utalással az alábbi számlaszámra: 18203071-06025293-40010017

DONATE – ADOMÁNYOZÁS PayPal-al, az alábbi Qr kódot beszkennelve: