Az ember pozíciója…

A KERESZT ÖRÖKRE MEGVÁLTOZTATTA AZ EMBER POZÍCIÓJÁT

Ha életem minden történésében felismerem Isten szerető, önmagamat megismerni, áldani, formálni, nevelni, szabadítani akaró szándékát, akkor Ő igazgatja életemet. Az Ő tanítványává válásom kiinduló pontja, a magamat (életemet, egómat) való felismerést követően, annak meggyűlölése, aztán az annak meg öldöklését szolgáló “kereszt” felvétele, majd az ebben a állapotban való, Jézus Krisztust való követés.
Az Ellenség szándékának felismerését követően tudok majd hatékonyan eleget tenni megfelelően, az Ördöggel szembeni ELLENÁLLÁS gyakorlásának. Krisztus követőként startpozícióm:
1./ a Sátán a kereszten LEGYŐZETETT Jézus Krisztus által!
2./ egyedüli megmaradt fegyvere, az “elhitetés, hazugság.”
3./ nekem ELLENE KELL ÁLLANOM. Amennyiben nem ez a kiindulópontja az Új életemnek, akkor az ELLENÁLLÁS helyett szüntelen és keserves HARCOKAT fogok vívni, egy legyőzött ellenséggel.
A keresztyén fegyvertárában egyetlen támadó fegyver van csak említve: a Szellem Kardja, (Isten Igéje, melyet alkalmanként, a Sátánnal szembeni ELLENÁLLÁS során kell használnom, továbbá lelki (érzelmi) és a szellemi dolgok megkülönböztetésére, és a “földi tagjaim” (meg)öldöklésére. Ennek tudatában kell folyamatosan élnem, és ennek megfelelően cselekednem, nehogy olyan ellenség ellen harcoljak, akit már legyőztek.
Mert Jézus Krisztus “Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, és őket bátran mutogatta, diadalt (győzelmet aratott) vett rajtuk abban. Kol 2:15
VIGYÁZZUNK, ugyanis a VALÓSÁG és a VIRTUÁLIS (látszólagos, elképzelt, nem valódi, lehetséges,) VALÓSÁG között óriási különbség van. Viselkedjünk győztesként, hisz a csata már eldőlt.
Keresztyén életünkben a “megfáradás” oka gyakran pont ez az „ÁRNYÉKHARC”, – bibliai nevén: a „LEVEGŐ-VAGDOSÁS” – az, hogy nem vagyunk igazán tudatában mit is jelent Krisztusnak a kereszten történt kijelentése: “ELVÉGEZTETETT”. A KERESZT ÖRÖKRE MEGVÁLTOZTATTA AZ EMBER POZÍCIÓJÁT, ÍGY A VESZTESÉGEK, VERESÉGEK OKA MINDIG ENNEK AZ IGNORÁLÁSÁBAN, szem elől tévesztésében rejlik. Ha nem figyelünk, akkor “levegőt vagdosunk”. Ebbe pedig tényleg bele lehet fáradni. Éljünk, Krisztus győzelmének szüntelen tudatában! Áldott napot!

 

Molnár Miklós

A Feltámadt Krisztus Szolgálat