A beskatulyázás veszélye

Miért van az, hogy embereket beskatulyázunk, a múltjuk alapján, kétségbe vonván azt a lehetőséget, hogy az eltelt idő során azok „pálfordulásokon” keresztülmenvén, gyökeresen megváltoztatták életmódjukat, gondolkodásmódjukat, felfogásukat a világról, hozzáállásukat fele barátaikat, embertársaikat, erkölcsi nézeteiket illetően.
Mózes gyilkos volt, Jákób hazug és csaló volt, Dávid házasságtörő és gyilkosságra felbujtó, Tarzusi Saul (Pál apostol) keresztyénüldöző, és társ tettes gyilkosságokban, Assisi Szt. Ferenc (Giovanni di Pietro Bernardone) gazdag, tivornyázós, mulatozós, nagyvilági életet élő ifjonc volt, mégis Isten hatalmasan használta őket munkatársaiként. Rablókból lettek pandúrok, gyilkosokból életmentő misszionáriusok, úgy a Bibliában említetteket, mint mindazokat, értve, akik általunk ismeretlenül, a köznapi életben, egyik napról a másikra gyökeresen megváltoznak. A Szentírásban Isten világosan felhívja figyelmünket arra, hogy bocsássunk meg ellenünk vétkező embertársainknak, sőt még ellenségeinknek is. sőt feltételként szabja azt, a mi bűneink megbocsájtását illetően is! Ha Isten így áll hozzánk, akkor mi miért nem tudunk fátylat borítani embertestvéreink múltjára, cselekedeteire? Ha valaki egy elkövetett bűnéért letölti a bíróság által kiszabott szabadságvesztését, vágy bármely rá rótt büntetését, elvileg megszenvedett tettéért. Isten a rád és rám kirótt büntetésünket, Jézus Krisztus elszenvedte, letöltötte, lerótta, és vérével megváltott, tehát mi így ki/megszabadultunk a vád alól, és Isten teljes értékű munkatársaivá válhatunk. Beskatulyázzuk őket. Annyiszor hallom, hogy ez vagy az az ember ezt meg azt követte el, és nagyon vigyázz vele! Mert ő ezt meg azt tette…mert ő valamikor a kommunista párt tagja volt….. ő ÁVH-s volt…. ő tolvaj volt….ő 3/3-as volt….. az pedig antiszemita VOLT! Ha Isten így állt volna hozzám, és ezzel a beskatulyázós módszerrel kezelt volna, akkor én ma már nem lennék életben.
Tanuljuk meg Atyánktól ezt a szeretet-agape-hozzáállást. Bocsáss meg akkor is, ha ellenséged nem bocsájt meg, engedd el neki, ha ő nem is bánja meg, mert bármikor megteheti Isten vele is ezt. István vértanútól senki sem kért bocsánatot, miközben éppen gyilkolták, de őt ez nem akadályozta meg az elengedésben, és Istenhez könyörgött értük. Hát, ez az!

 

Molnár Miklós

A Feltámadt Krisztus Szolgálat

Támogasd munkánkat:

Támogatás (HUF)

  • Tudomásul veszem, hogy az Érték-Benned Alapítvány - [Székhely és számlázási cím: 4033 Debrecen, Gyűrű u. 11; Telefon szám: +36709473772] - adatkezelő által a - [Fizetési, elfogadási oldal] - felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Név, e-mail, Számlázási cím, telefonszám, összeg. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff  SimplePay vásárlói tájékoztató